Alla mina eget perspektiv

Hjärnrehablitering och Anders Svensson

SVT gör sitt för min hjärnas rehablitering och producerar ett summerande klipp av Anders Svenssons karriär. Tidigt utvecklade jag ett stort intresse för fotboll, det var min första stora dröm att bli fotbollsproffs. När den drömmen dog någon gång på mellanstadiet tog jag alla mina fotbollsmedaljer och låste in i kassaskåpet hemma, och där ligger de än. Men drömmen levde vidare i form av ett smått neurotiskt sportintresse (några av er kan ha noterat det). Efter VM-bronset 94 längtade min hjärna efter något liknande igen. The moment kom att dröja till VM 2002 när det började sprida sig euforiska känslor i kroppen. Anders Svensson hade utvecklats till en riktigt intressant spelare i mitt favoritlag Elfsborg och blev lite av en idol, det var hans namn som fanns på ryggen av min Sverigetröja. Anders Svenssons frisparksmål mot Argentina är en av de starkaste upplevelserna av eufori jag någonsin har upplevt och det sitter i än. Och det är nu, när jag hjärnan fått lite problem med produktionen av glädjemolekyler som jag är ytterst tacksam att jag har sådana här moments att tänka tillbaka på, en 6-7-årig Svens dröm som lever sitt eget liv i hjärnan.

Edit: datumet för det här inlägget är satt till samma tid som det publicerades på facebook.