Mail till Holger Wiklund (Sandvik) 4 maj 2011

Hej Holger!

Jag blev tipsad om dig av fru Åsa Backman, efter att jag berättat att jag söker examensarbete i Kina. Jag heter Sven Englund, är 24 år, uppvuxen i Visby, har läst 4 år på civilingejörsprogrammet (materialinriktning) i Uppsala och efter det snart ett år kinesiska på Fudanuniversitetet i Shanghai. Jag är klar med alla kurser i Uppsala och nu är jag väldigt sugen på att stanna här i Kina ytterligare några år för att kunna fortsätta utveckla språket och förståelse för kulturen, situationen och människorna här.

 

Sandvik är ett företag som jag fått väldigt bra intryck av, jag har sett flertalet företagspresentationer, bland annat av er förre VD Lars Pettersson. Så att kunna kombinera att en fortsatt vistelse i Kina med exjobb på Sandvik och eventuellt vidare jobb senare hade hade varit klockrent för min del. Och jag har hört att det går bra för Sandvik i Kina nu, och hoppas att det är rätt tillfälle att anmäla intresse för exjobb.

 

Jag kan beskriva mig själv lite kort, jag brukar vara noga med att prestera så bra resultat som möjligt, vilket ofta innebär att jag, om ingen gör det bättre, ofta får/tar ansvaret i det sammanhang jag befinner mig. Jag hann med en hel del engagemang utöver studierna i Uppsala, och skulle kunna nämna många uppdrag där. Sista året var jag ledamot I Uppsala teknolog- och naturvetarkårs (UTN) styrelse och kandiderade till ordförande och blev nominerad. Det var tuff konkurrens och när det stod klart att jag inte skulle bli vald, så var jag ändå inte direkt bedrövad, eftersom jag hade utbytet till Shanghai klart sedan tidigare (där jag blev utvald av Uppsala universitet trots deras vetskap om min ordförandekandidatur). I vilket fall kanske det tyder på att jag så småningom har ledarambitioner, även om jag ofta vill håll hålla låg profil till en början tills andra uppmuntrar mig att ta på mig ansvar. Jag tycker om nytänkande, öppenhet och utveckling. Detta är såklart något jag skulle kunna utveckla väldigt långt, men avvaktar nog just nu med det. Att ta ansvar handlar för mig även om hela livet på något sätt, vilket har lett till att jag t ex inte dricker alkohol i några större mängder, eftersom om man ska kunna ta ansvar, så måste man ju börja med att ha kontroll på sig själv. Man kan komma åt ganska mycket information om mig genom min hemsida www.svenenglund.se.

 

Efter att ha varit i kontakt med Simon Grant på Sandvik Medtech och fått besked att de inte hade möjlighet att ta emot mig kan man säga att jag är ganska öppen för placering och inriktning. Planen är att påbörja exjobb i slutet av augusti.

 

Så nu hoppas jag att du har idé om hur jag ska gå vidare för att få ett exjobb på Sandvik i Kina, jag kan så klart skriva en mer formell ansökan, bifoga betyg, meriter och referenser om det blir aktuellt.

 

med vänlig hälsning

 

Sven Englund